Автор Тема: Проблем с кактус  (Прочетена 66938 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен el pistolero

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
Re: Проблем с кактус
« Отговор #75 -: Ноември 09, 2012, 11:13:37 pm »
Сетих се да снимам, чак след като издълбах и промих.  Ей сега ще кача снимката която май е преосветена от светкавицата.

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #76 -: Ноември 09, 2012, 11:23:41 pm »
Ето:

Опитах се да подобря малко калпавата снимка с намаляне на гамата и осветеността, ама преосветеното си е преосветено и почти не подлежи на корекции.

Неактивен rjf

• Публикации: 225
  • Activity:
    0%
« Отговор #77 -: Ноември 10, 2012, 02:19:06 am »
ще се оправи ферото колега,не се притеснявай,опитай  за догодина да е с по-беден субстрат и керамична саксия и няма да имаш проблеми.успех
..И няма да спра,когато се уморя
..Ще спра, когато постигна целта си!!

Неактивен Nick

• Публикации: 219
  • Activity:
    0%
« Отговор #78 -: Ноември 10, 2012, 07:39:26 am »
Макар,че съм виждал латиспинус ,който 3 год не пусна корени и така си отиде,като се изхитри на втората година да цъфне предсмъртно.

Неактивен Andromir Popov

• Публикации: 1064
  • Activity:
    0%
« Отговор #79 -: Ноември 10, 2012, 09:24:23 am »
Имах същия в същото състояние; Две години не пусна корени и посети гюма накрая .Дано със твоя не се случи това.

Неактивен scleri

• Публикации: 1138
  • Activity:
    0%
« Отговор #80 -: Ноември 10, 2012, 10:02:16 am »

Не искам да съм лош пророк, но от скромният опит с Ферокактусите който имам смятам че шансовете за положителен изход са минимални. Прекалено суриозна ми се вижда интервецията която се е наложило да изтърпи това трънче.
Като цяло Ферокактусите не са от видовете лесно регенериращи кореновата си система., а латиспинуса е още по-мързелив в това отношение.  Особено по-възрастните екземпляри. Този на Пистолеро все още е млад, и това дава надежди. 
Тази пролет едно от семеначетата / те са си вече четири годишни растения, но аз така ги наричам защото са от последнита сеидба / на Ферокактус акантодес не тръгна да расте заедно с другите. Извадих го да видя какъв му е проблема и открих че на практика няма грам корени. Само едно голо чуканче.  Реших че е за изхвърляне. Боднах го пак в саксията му и го оставих на страни. Да го изхвърля по-късно. Нали съм си склери обаче забравил съм. Когато се сетих, след месец, два, и то щото ми притрябва саксийката му, гледам го направил два нови ареола. Понечих да го извадя не ще. Изсипах саксийката, и открих разкошна нова коренова система. Сега трънчето си е живо и здраво. Порасна чувствително нова лято. Та мисълта ми е че ако растението е по-младо и му е писано да оцелее ще се вкорени. Дори и ние да се опитаме да му попречим за това.

Неактивен kalinaalena

• Публикации: 1017
  • Activity:
    0%
« Отговор #81 -: Януари 10, 2013, 03:40:36 pm »
Lobivia jajoana f. buiningiana, купена от Р.Пъков.
Някой има ли я тази?Проблемът ми с нея е, че така и не съм видяла цвета и, защото съхне пъпката в последен стадий преди да разцъфти.Това се случва вече три лета и то все в много горещи дни, допускам, че това може да е причината.

Неактивен vagrantsf

• Публикации: 497
  • Activity:
    0%
  • СВОБОДА , РАВЕНСТВО , ПИРАТСТВО !
« Отговор #82 -: Януари 10, 2013, 04:22:03 pm »
Не знам защо хвърля цвета Калинче , принципно това е лесен вид. На колко градуса зимува ? Лобивийте, Ребуцийте и Сулкоребуцийте трябва зимата доста да зъзнат за да имат доста пъпки. Това е снимка на растение от Франция. Напролет я подръж на сухо - не я поливай известно време.

http://www.cactuspro.com/photos/Cactaceae/Lobivia/jajoana/1879--f-buiningiana.html

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
« Отговор #83 -: Януари 10, 2013, 04:39:34 pm »
Edna pri4ina za da padat tvetqta e lipsavata na vodata ot kogato se pokasvat pypkite i za rastej ne tosi do kogato tsyfne. drugo ne vijdam.
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Неактивен vagrantsf

• Публикации: 497
  • Activity:
    0%
  • СВОБОДА , РАВЕНСТВО , ПИРАТСТВО !
« Отговор #84 -: Януари 10, 2013, 04:55:46 pm »
Tова , което съм чел като трик е, че не се полива докато не се оформят хубави пъпки , след което се полива.
Калинче, купи си кафяв кристалон и полей когато вече имаш пипки. Колегите тук казват, че действа много добре на цъфтенето, аз лично ще го пробвам на няколко вида.

Неактивен kalinaalena

• Публикации: 1017
  • Activity:
    0%
« Отговор #85 -: Януари 11, 2013, 08:50:20 am »
Благодаря за отговорите.Зимува на темп. 5-15 С , но този трик (think) да не поливам докато покаже пъпки...и аз съм чела нещо такова в руските книжки, но моите лобивии  започват да цъфтят по-късно, от октомври до юни без вода, сърце не ми дава  :).Ще пробвам и с кристалон.
Лобивиите са лесни за отглеждане, повечето цъфтят без проблем, но тази jajoana нещо се инати.

Неактивен asensy

• Група БЕК
  • Публикации: 1288
  • Activity:
    0%
« Отговор #86 -: Януари 11, 2013, 07:50:33 pm »
На пролет трябва два пъти да полееш само с вода. След това три-четири пъти с кристалон максимум. С него съм излъгал доста трънчета да се сефтосат. След това няма нужда от него.

Неактивен bricki

• Публикации: 444
  • Activity:
    0%
  • новобранец ;)
« Отговор #87 -: Май 06, 2013, 02:38:45 pm »
Имам малки дилеми със следващите две подаръчета:

Дали да режа горните части и да вкоренявам???

Първия не го знам какъв е и дали в този си вид става за подложка поне (след рязане на върха примерно)? От задната страна е здрав.  (wait)

Неактивен Valyo

• Публикации: 446
  • Activity:
    0%
« Отговор #88 -: Май 07, 2013, 04:28:18 pm »
Според мен : с ножа напред! (y)
Valyo

Неактивен kaktus_anonimen

• Публикации: 5
  • Activity:
    0%
« Отговор #89 -: Май 09, 2013, 12:20:35 am »

Здравейте,
нямам представа от отглеждане на цветя, а и опитът  ми не е добър. Този кактус ми бе подарен преди почти три години. Единствено го пресадих в саксия (тази на снимката). Зимно време го държа на топло. Първите две години го изкарвах на балкона към края на май. И той започваше да расте доста бързо.  Постоянно набъбваше на обем и височина. Зимно време съвсем малко порастваше.  Имаше хубав зелен цвят и кръгла форма на върха. За мое нещастие преди 9 дена майка ми го изнесла на балкона заради високите температури. Забелязах липсата му едва на 2-рия ден. Когато го видях по него се бяха появили огромни  кафяви петна , а върхът му се беше свил, вдлъбнал и станал кафяв. Моля Ви, който може да помогне с опит и съвет. Умира ли кактусът? Може ли да се излекува? Благодаря предварително

Кактус БГ

« Отговор #89 -: Май 09, 2013, 12:20:35 am »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33