И аз си мислих, че ей тъй, да се забият пет кола и ще стане оранжерия за 100 лева, ама като почнеш да строиш, нещата със сигурност се променят... в посока нагоре

.
Още когато си мислех, че ще си викна фирма да ми направи оранжерия, бях попаднал на тези златоградчани, но това което прочетох тогава не включваше цената за удължаването, но пък имаше опция за поликарбонатно покритие, а именно:
"Оранжерията е изработена от специални поцинковани метални профили. Монтажът се извършва директно на земята, като рамката се вкопава на дълбочина 25см. Размерите на оранжерията са: ширина 3м., височина 2,1м., дължината – по желание на клиента.
Комплекта включва метални профили, крепежни елементи и планки, инструкция за монтаж. Цената на металната конструкция без покритие е 23,90лв/м². Цената на оранжерията със поликарбонатно покритие с дебелина 4мм 65,60лв/м². Горепосочените цени са без монтаж." Но, вече мога и да се съглася, че ще е по-евтино да си вземеш готова оранжерия, отколкото да се хванеш да я строиш, защото за моята 15 м2 кутийка, само за покрив и поликарбонат за покрива, боя, отидоха ~8-900 лв, без да съм удрял калема. Може и да преувеличавам малко, разбира се

.