Автор Тема: Осветление, отопление... редосеялки и други джаджи  (Прочетена 144874 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен el pistolero

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
Съвсем случайно в Пикадили открих една алтернатива на полистиреновите контейнери за сеене по метода на Милена и Джони.

Мини полистиренови чашки за ракийка "20-то грамки", очевидно по западни мерки за "едно малко", щото както добре знаем нашенските мерки почват от поне 50-100 мл за подобни течности  :D
Струват ми се идеални за индивидуално сеене на пакетче, което съдържа от 10 до 30 броя семки. И заемат по- малко място от 5 сантиметровите ми саксийки, които пъхам по две в торбичка със зип.

Цената е 2 лв за 25 чашки, аз награбих 3 опаковки и след мен останаха още 2-3 в нашенското Пикадили. Намират се в изнесените картонени стелажи за "намалени" стоки от 2 и 4 лв.
Тичайте да не свършат  (devil)
П.П. Даже производителите са писали на етикета, че са само за ценители- колекционери  :P
« Последна редакция: Март 12, 2014, 02:34:42 pm от el pistolero »

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
Това е хубаво , разбира се . Но като гледам толкова много чашки и всеки вид в отделна чашка .... не ви ли заемат твърде много място. Ако сееш 40 вида в 40 чашки това иска доста място. За същите 40 вида на мен ми стигат между 8 и 10 средно големи бурканчета.  Но ако разполагате с достатъчно място -защо не ?

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
Имат и плюсове, и минуси. Ако стане нещо, страда само 1 вид, може само него да пикираш, или махнеш фолиото, ако са пораснали, без да тревожиш другите.
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
Дъното на тия чашки е колкото метално левче, горния ръб малко повече... на един от моите осветлени рафтове мисля, че мога да побера поне 200- 300 такива чашки.

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
Това е хубаво , разбира се . Но като гледам толкова много чашки и всеки вид в отделна чашка .... не ви ли заемат твърде много място. Ако сееш 40 вида в 40 чашки това иска доста място. За същите 40 вида на мен ми стигат между 8 и 10 средно големи бурканчета.  Но ако разполагате с достатъчно място -защо не ?

Точно обратното. ;) Само 32х20 см квадратна  площ ни заемат 40 контейнерчета. Така се пести и място и консумативи като субстрати и кислородна вода.  (y) Идеално изглеждат тези чашлета.  (y)

Неактивен Clement

• Герой на Кактус БГ
  • Публикации: 1469
  • Activity:
    0%
  • Kaktusi on the wii !!!
vseh 25 za probi . po malki sa ot vashti na dylbo4ina . shte vidim kakvo stava :D
kaktusi za prodavane

http://cactus-bg.com/clement/

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
vseh 25 za probi . po malki sa ot vashti na dylbo4ina . shte vidim kakvo stava :D

Доволен ще останеш.  (rofl) (y)

Неактивен imdnme

• Публикации: 166
  • Activity:
    0%
  • Angie
И аз имам тука наблизо Пикадили, взех си едно пакетче от тези малки прозрачни чашки.
Много ми харесва да виждам корена... ама се въдят едни алги в прозрачните ... пък и тези тука нямат дупки долу, та ще трябва много да внимавам колко точно поливам...
П. С. Досега от опитите ми в малките саксийки съм най-доволна от кутийка за фотографски филм, пробиват се дупчици лесно с нож. Обаче няма бройки  ;)
« Последна редакция: Март 12, 2014, 08:34:12 pm от imdnme »
Моята прогноза за времето: http://weather-bg.com

Неактивен bricki

• Публикации: 444
  • Activity:
    0%
  • новобранец ;)
Re: Осветление, отопление... редосеялки и други джаджи
« Отговор #338 -: Април 28, 2014, 12:57:49 am »
Мойта семесмучка  :D

и резИлтата:

но има недостатък - малкия обем! Засмукваш всичко!!! (rofl) (rofl) (rofl)  (whew)

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #339 -: Април 28, 2014, 01:26:19 am »
Може да лепнеш и кръгло парченце марля в краят, който е набутан в контейнера на маркучето с което засмукваш. Така рискът от инцидентно глътване на семки ще се минимизира съвсем  :)

Неактивен bricki

• Публикации: 444
  • Activity:
    0%
  • новобранец ;)
« Отговор #340 -: Април 28, 2014, 09:01:03 am »
Да, щях да пробвам с чорапче - дамско!  :D
Ама като дойде време пак за семена....  (happy)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #341 -: Април 28, 2014, 06:57:50 pm »

Точно обратното. ;) Само 32х20 см квадратна  площ ни заемат 40 контейнерчета. Така се пести и място и консумативи като субстрати и кислородна вода.  (y) Идеално изглеждат тези чашлета.  (y)
Този начин може би е по-добър за дребни и бавнорастящи семеначета, както и за такива дето ще се присаждат. Едрите ще искат скорошно пикиране другаде, в малки чашки без дупки не ще ги оставиш година или повече да отрастват, както става със квадратни саксийки. А и кръглите форми искат повече място.
== Лятото идва! ==

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #342 -: Април 28, 2014, 07:00:39 pm »
То аз и в квадратни 5х5 имам спешна нужда от пикиране на някои само два месеца след покълването... щото са поникнали 30+ мъхнати копиапои примерно   (tmi)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #343 -: Април 28, 2014, 07:04:55 pm »
То аз и в квадратни 5х5 имам спешна нужда от пикиране на някои само два месеца след покълването... щото са поникнали 30+ мъхнати копиапои примерно   (tmi)
Е тва е, че никога не знайш със сигурност, дали ще оцелеят 2 - 3 бройки или над 100%...  (rofl) и аз имам 2 саксийки, дето семеначетата ще станат сигурно квадратни или шестоъгълни от натискане, докато се наканя да ги пикирам...
== Лятото идва! ==

Неактивен el pistolero

• Activity:
    0%
« Отговор #344 -: Април 28, 2014, 07:15:25 pm »
Споко, най- много да станат, като японските дини  :P

После е лесно- едно кактус кубче в една кавдаратна саксийка и ще има симетрия  :D

Кактус БГ

« Отговор #344 -: Април 28, 2014, 07:15:25 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33