Ех!
Не разбираш ти инжинерята Джордж и туй си е!
Ти що не си изфърлиш всички лампи из къщи и ще си светиш само с туй, че е и димъбъл?
Аз в момента имам растения на четири различни места из къщи и всички имат различни изисквания, а и аз не ги познавам добре и мощно събирам информация, квато ми трябва и съпътстваща, щото то всичко е интересно.
Учените хора с голям бизнес и опит различават люпилник, израсталник, цветилник и зимна градина и туй е все с лампи, ма различни и различно топло и влажно, за един тип цветя.
А аз имам кактуси, сукуленти(те са отделно от кактусите. Каланхоето ми се скапа при кактусите, а като го заведох в кенефа вече изкара първоцветче. Сигурно е от кенефа.

), рози, африкански виолетки, орки, ягодки и домати и други кактуси. Добре че закрих експеримента "мандарина" след като ги пресадих в 7-8 литрови саксии и си викам ся нема да въдим мандарини по Кебешко, я.
Други кактуси са една група от карнегията, два други и еуфорбията, които са неунищожими. Те седят и гледат снега в кухнята през порт-пасиото.
Африканските виолетки засега са с розите, но ще ги пробвам със суколентите или кактусите.
Та така, че тез ламби са приказни, ма ми не вършат работа, щото сумата от всички работещи спец. светлини в момента е около 204 Вата и с тях правя над 15000 лумена всички са 6500К и от 75 до78 кри. Разпределени са на три различни места.
Вече съм подготвил т.е. взел още една двойка гролукс 1.2м. и един диод, с който ще отлетим над 20000 лумена и малко ще подминем 250Вата.
Така, че кво да правя с таз лампа?
Кактусите си намаляват жизнените функции за да оцелеят, но аз си ги гледам цяла година под лампите и ми е кеф!

А основно се топля с ток и телата са около 16-18 000 вата, умно управлявани, така, че 1000 ватова ламба никой няма да я усети, а и аз в сметките много няма да забележа.