Ами освен да ти предложа да пробваш и с около 200 броя свтодиоди от типа SMD 5050. Има ги и на ленти от по 60-120 на метър. За всеки светоИдиот го дават, че има свтоотдаване 19-22 лумена с консумация 0.2 W, а с 200 броя правиш ~4000 лумeна при 40W консумация. Moже да се бъзикат и цветово, малко синичко и червеничко да се бутне

Другия вариант, който поредлагам е с 2 бр. луминисцентни тръби НЛО с тяло със стандартна фасунга за завиване E 27

Има eдни на Филипс, a май и Осрам имат подобни. Тръбичката в тяло с фасунга е към 12-13 лв, а само пура(резервна) с тая форма е 7-8 лв.
Не ти трябват стартери, трафове и дросели- само бакелитови фасунги вързани, както са лампите на тавана в хола или в мазето

Philips MASTER TL-E Circular Super 80 - 32 или 40W съответно 2370 или 3200 lum
http://www.ecat.lighting.philips.bg/l/lamps/fluorescent-lamps/tl/master-tl-e-circular-super-80/928027484070_eu/
Аз имам в хола една подобна, но 25 ватова с 1800 лумена.

Даже ей ся я фотнах изотдолу

Ta тоя втория вариант, дали с една 40 ватова направо или с две от по- малките "летящи чинии" може за под 30 лв да стане номера, но аз бих добавил все пак надлъжно и една синя пура без значение дали китайска от 3 лв или Филипс от 5 лв

П.П. Даже докато ги пиша тия неща вече се самоубедих да си пусна самият аз една НЛО писта