И понеже дискусията нещо замря вече почти месец, да раздвижа малко нещата с някои размисли по темата. Хубаво би било колекционерите от уважаемия редакционен екип да си изберат по някой род или родове, които са им любими и да започнат да трупат материалчета за тях, които да могат да използват когато му дойде времето за списанието, (независимо кога ще излезе първият му брой). Това се отнася не само за литературата, но и за снимковия материал, което ще рече да не проспите някой цвят, който може скоро да не видите пак. На мен слабост са ми растенията от род турбиникарпус и като пример мога да участвам в списването на статии за тях. И понеже всички сме колекционери и имаме някакъв опит е добре този опит да се отрази в статиите, а не по системата копи-пейст от интернет, какъвто уклон забелязвам съществува в БЕК пространството. То че без интернета няма да минем е ясно, но да не е 98% от обема на статията. И би било Убаво да не използваме "битовизми", ще дам пример пак от БЕК, където един съфорумец (не знам кой е) съветва драгите читатели да отглеждат ариокарпусите си зад
мръсни стъкла 
. Първо, защо стъкла а не поликарбонат, второ защо да са мръсни, има и се намират лесно фолия, които се залепват за стъклата, те имат различна матовост и от там пропускливост на светлина също има полиетиленови щори и т. н. Тези неща излизат в нета, четат се от всички и ни разбират нивото.