Автор Тема: Петък вечер  (Прочетена 61047 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен troll

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
Re: Петък вечер
« Отговор #135 -: Декември 24, 2013, 07:18:22 pm »
Не зная как е при вас, но аз реших, че Георги нарочно пише с маймуни и му отговорих съвсем нарочно така.Инак аз проблеми с декодировката немам.
Пиша от хром и експлорер на виндоус 7, но по-често от браузера на андроид 4.2.
Нептрекъснато пускам превюта особенно като инсертвам видеоматряли.
 (happy)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Публикации: 2859
  • Activity:
    0.4%
  • Какторжник, по лесните видове
« Отговор #136 -: Декември 28, 2013, 04:55:06 pm »
Оранжерията я кова в момента, щото искам да изкарам разсада на слънце рано, рано.
Ама хич не върви, щото  ме мързи та ме боли.
Впрочем ако мързела болеше да съм издъхнал тутакси в страшни мъки.
 (rofl)
При мен проблемите идват от многото сняг, който затрупва всичко и един парник трябва да е висок поне 2 метра и аз да чистя отстрани, цяла зима, та да има де да пада снега щото иначе ще го затрупа и вече няма да е парник а оранжерия и то неотоплена.
 (rofl)
Обаче виж мога да смятам колкото си искам.
Много ме е яд! Таз година заръчах стотина семена на чемшири, а не турих нито едно в земята, а те трябва на пролет да покълнат. Ще пробвам да разрия и да ги сложа.
А вятър с такава скорост не е страшен. Страшни са неговите пориви ако ги има щото тогава отиват до 130-160 км/ч а това е твърде много. На мен миналата година от това ми се пооткачи интимитето т.е. оначи стена към съседите на терасата, та го укрепвах зимъска, а преправях през лятото. Ма лошо нема. Нек сме живи, нек сме здрави, нек ни духат!
 (rofl)
не се оплаквай, де! При теб поне няма да вали много!
 (beer) (beer) (beer)
А боабабите не са това, което са!
 (rofl)
Заспамихме и оная тема. Ама, с кафето и форума върви...  (coffee) (coffee)

Явно не те мързи навсякъде, щом си нащракал ония обемни (над 2 реда) постове.  :)

Ама ти наистина ли си решил да правиш целогодишна оранжерия? Или само зимна, в Квебек нали. Щото това си е сериозно предизвикателство, както и разход, може би. Не че е проблем, ама ни мързи. А лятото като напече - още повече.

Чакай да изровя една снимка на кактусарска оранжерия в Калгари, да видиш аз как си я представям.
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.4%
« Отговор #137 -: Декември 28, 2013, 05:01:51 pm »

Едно такова нещо ще издържи на всякакви природни напъни, мисля аз. Имаше прекарана газ, отопление значи и някакви по-елементарни автоматики, в двора, незалепена за къщата.
== Лятото идва! ==

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #138 -: Декември 28, 2013, 05:13:39 pm »
Мисля, че съм я виждал.
Термостъкло и алумин.Така се обличат сгради и трае около 15-20 години.Ма е малко скъпо все пак.
Една 8х10 стъпки и висока стена 8 и нагоре според зависи, щото аз ще я искам до къщата ще надхвърли 13000.
Аз обикалям по специялизираните магазини в града и съм си оставил координатите, щото поне веднъж годишно някой заръча нещо плати малко и после се откаже и тогава можеш да минеш с 1/4-1/3 от цената, щото поръчалия е капарирал а те просто нещат да загубят. Обикновенно ги взимат служители и ги монтират у някой. Ма сега не е добре ситуацията и аз на туй разчитам. Достатъчно съм подготвен и оборудван за да я попроменя и монтирам. Инструментите са същите като при дървото, само остриетата са различни. Има поне още един такъв като мен, дето обикаля.
 (rofl)
Така си намерих стъкло без пари дебело 3/8 и закалено 2х3.5 стъпки с дупки за дръжки от двете страни.Колебая се как точно да го използвам. (rofl)
А що се отнася до дългите постове ...аз в същност пиша много по-малко от туй което мисля.
 (rofl)
А ти не се притеснявай, че пишеш късо, аз разбирам от малко.
 (rofl)

Тамън да завърша и гледам пуснал си снимки.
Аз имах предвид оназ в едмънтън май.

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #139 -: Декември 28, 2013, 05:19:25 pm »
Уголемих снимките.
Това е профилна конструкция от галванизирана стомана с поликарбонат. Това предполага винаги да е чисто около оранжерията/парника щото поликарбоната няма да издържи на много сняг отстрани, все пак ребрата са на минимум 2 стъпки. Моя "гараж" ребрата са му на 4 стъпки и пак издържа зиме, но го чистя здраво.А и на него "поликарбоната/покривалото" му е еластично. От такива се оплакват, че трудно се закрепват поликарбонатните плоскости към рамката и при силен вятър те напускат.
 (think)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #140 -: Декември 28, 2013, 05:37:18 pm »
Ама на мен таквоз нещо ми не трябва, щото си ги гледам в къщи. Сега съм малко сгъчкан, щото всички кактуси са на топло и светло и затуй пускам още едни лампи и ще си отдъхна. Имам си място да си направя в къщи това, което ти показваш. Само дето няма да ползва слънцето, а лампи, ма то не може всичко де.
А за разхода си прав. множко е. Таз дето я показваш е по-ефтина, но по-голяма и според мен ще дойде някъде 8-10 хилки. Щото гледам топлят я духат. Само тез стелажи едно 3-4 хиляди са ако са тънки. А?
А иначе колкото е по-голяма толкова ще е по-инертна и ще е по-добре за растенията.
Изобщо туй дето се говореше в една друга тема. Да превърнеш хобито в професия, а професията в хоби.
Ма тогава нямаш нито хоби, нито професия.
 (rofl)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.4%
« Отговор #141 -: Декември 28, 2013, 05:42:25 pm »
Ами тая явно е издържала да сега на времето. При нас обикновено вятъра издухва снега до голо, а той е сух и се събира в някои ъгли на преспи, но не и върху покрива. Напролет го вали и по-мокър. При вас може би е друго.

И що ти е парник? Да не те гонят вече от къщи с кактусите заедно...  (rofl) Не е ли по-лесно да спретнеш една пристройка за недоволните от кактусарстване..   (rofl) Помня едно време по българските села, селяните живееха в пристройките, а къщата стоеше заключена, чиста, нова... сушаха ментата вътре примерно.  :D
== Лятото идва! ==

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.4%
« Отговор #142 -: Декември 28, 2013, 05:46:24 pm »
Ами тая явно е издържала да сега на времето. При нас обикновено вятъра издухва снега до голо, а той е сух и се събира в някои ъгли на преспи, но не и върху покрива. Напролет го вали и по-мокър. При вас може би е друго.

И що ти е парник? Да не те гонят вече от къщи с кактусите заедно...  (rofl) Не е ли по-лесно да спретнеш една пристройка за недоволните от кактусарстване..   (rofl) Помня едно време по българските села, селяните живееха в пристройките, а къщата стоеше заключена, чиста, нова... сушаха ментата вътре примерно.  :D

§§§  Предупреждението за нов пост не само че ме дразни до смърт (щото аз каквото съм написал ще си го постна при всякакви условия) но и сгомнясва кирилицата, както и прегледа. Ся съм на Хрома.
== Лятото идва! ==

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #143 -: Декември 28, 2013, 05:51:59 pm »
Тогава ти предлагам да пишем в паралелни теми.
Аз ще ти пиша в другата и така нема да си скъсяваш живота, като наказваш себе си за грешките на другите!
 (rofl)
А става въпрос за снега който е паднал от покрива и покрива стените отстрани и постепенно се заледява и почва да натиска стените. Затуй по-скъпите оранжерии/парници имат цокъл/борд от камъни/тухли.
Туй не е за красота.

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.4%
« Отговор #144 -: Декември 28, 2013, 05:59:18 pm »
Хобито в професия - тва е кошмар. Преставям си, че в една юнска нощ, кактусите са дръпнали не 50, а само 45 санта, и са оцеляли 96%, вместо 100 и по 3 от саксиите са плъзнали буби. Съответно търпим загуби, ще трябва да се натирва част от перосонала, да се прави екстра разход, изяждащи коледните премии... Вика ме сутринта шефа и вика: "Ти бе, да - същия, я ела по-насам..  :@ Аз за какво те държа там тебе в оранжерията? Да ми съзерцаваш тръните ли по цял ден? Ще взема да си намеря аз един китаец, дето ще спи там, ама нещата ще вървят на 6...  и т. н. т. " Не ми звучи добре.

Онази не я знам колко е струвала, но не е било малко. Тука ако се правиш на беден, просто не правиш такива нещо. Хобито не е за всеки. А отопленито е сравнимо с това на къщата. Ама си стоиш в оранжирията, не ходиш по-кръчми - май е по-изгодно.  8)
== Лятото идва! ==

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.4%
« Отговор #145 -: Декември 28, 2013, 06:03:28 pm »
Тогава ти предлагам да пишем в паралелни теми.
Аз ще ти пиша в другата и така нема да си скъсяваш живота, като наказваш себе си за грешките на другите!
 (rofl)
А става въпрос за снега който е паднал от покрива и покрива стените отстрани и постепенно се заледява и почва да натиска стените. Затуй по-скъпите оранжерии/парници имат цокъл/борд от камъни/тухли.
Туй не е за красота.
Ясен си - ще иска чистене. Ще трябва и да се обикаля без проблеми и препятствия... Не е за всеки. Не е за нас може би.
== Лятото идва! ==

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #146 -: Декември 28, 2013, 06:10:10 pm »
Обаче затуй са форумите!
Плановете и мечтите са безплатни!
Освен туй аз още не съм си проверил билетите от тотото. Петъчното беше 41 млн ще има за нова къща с оранжерия.
 (rofl)
Човек трябва да е готов за тез неща, а не да се чуди кво да прави и да отговаря кат първия тото милионер в Бг: "Щял да си купува само нови резервни части за трабанта!"
 (rofl)

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #147 -: Декември 28, 2013, 07:21:13 pm »
При мен стана +2 +4 градуса!
Всичко се топи!
Пролетта започна да се задава отдалеч!
 (rofl)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.4%
« Отговор #148 -: Март 01, 2014, 08:44:13 am »
Цитат
Fri. Overnight

Variable cloudiness
Variable cloudiness

-33°C
Feels like -42
  (beer) (party) (dance)  (music)

Да му мислят моржовете в двора...  (rofl)
== Лятото идва! ==

Неактивен troll

• Activity:
    0%
« Отговор #149 -: Март 01, 2014, 10:23:20 pm »

Кактус БГ

« Отговор #149 -: Март 01, 2014, 10:23:20 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33