Автор Тема: Защо подписвате снимките си?  (Прочетена 6323 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 2858
  • Activity:
    0.2%
  • Какторжник, по лесните видове
Re: Защо подписвате снимките си?
« Отговор #15 -: Април 30, 2014, 03:22:17 am »

Моста е на тоз, дето го е платил.
И той събира парсата.
След като е заръчал и платил хонорари и заплати на всички, които са направили моста.
Аз бих събирал такса и от тия дето рисуват и съзерцават моста. И лого - на всеки камък.  (rofl)
== Лятото идва! ==
Every day above ground is a great day!

Неактивен troll

• Публикации: 549
  • Activity:
    0%
  • Кактусистки психоаналитик а.к.а. ПСИХО
« Отговор #16 -: Април 30, 2014, 03:55:01 am »
Да!
Да!
Под моста - хотел!
А който иска да рипа от моста първо да си плати!
 (rofl)
Ако имаш два цъфнали какгуси дай единия на мен

Неактивен Cephalius

• Публикации: 265
  • Activity:
    0%
« Отговор #17 -: Април 30, 2014, 04:41:24 am »
Относно авторското право, ако ви е любопитно що е то, може да хвърлите око на Закона за авторско право. Тогава ще ви стане ясно що е авторско право в архитектурата, живописта, фотографията и т.н. И че всяко си има свои специфики. Не е бойте, архитектите доста по-добре са защитили творбите си от другите творчески съсловия. Включително им се начисляват пари за авторски надзор по време на изпълнението на обекта.
В случая индикирането на автора на снимка публикувана в нета, не е търсене на някакви бъдещи финансови ползи. Човека решава дали да застане с името си зад творението си или да го пусне анонимно. Личен избор.

Неактивен Makc

• Публикации: 252
  • Activity:
    0%
« Отговор #18 -: Април 30, 2014, 05:57:19 pm »
Авторското право е понятие от миналия век. С цифровите технологии и интернет смисъла на понятието е по скоро етичен. Законите догонват реалността. Технологиите са далече напред, а законите изостават.
За 4 часа изпращам DVD до Пловдив, за 12 до Канада (през Skype). С торенти е още по бързо. Обменям информация с хора, които не съм виждал и едва ли ще видя. А едно време внимавахме да не издраскаме плочата :)
Най 'краденя' сериал в момента е Game of Thrones. Обаче HBO не протестират, приемат го като реклама. От друга страна 'изнемощяли творци' (като 'Металика') плачат, че им 'крадат' труда.
Мъка, мъка ... ! А колкото до моста, няма какво да спорите... Моста е мой!
« Последна редакция: Април 30, 2014, 06:04:02 pm от Makc »

Неактивен ilu6a

• Публикации: 178
  • Activity:
    0%
« Отговор #19 -: Май 01, 2014, 12:16:59 am »
Ти Металика не пипай (rock)

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #20 -: Май 01, 2014, 05:40:57 am »

Въобще няма да повдигам впроса за авторските права на програмите, с които правим подписа...  8)
== Лятото идва! ==

Неактивен Makc

• Публикации: 252
  • Activity:
    0%
« Отговор #21 -: Май 01, 2014, 01:44:48 pm »
ilu6a, мога съвсем отговорно да заявя, че никога през живота си не съм и няма да пипам 'Металика'!   :D

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #22 -: Май 01, 2014, 02:19:20 pm »
Странно ми е че подобна тема се отваря чак сега, ако прави някому неприятно впечатление снимка с надпис/подпис, след като откакто има цифрови апарати и до ден днешен гледаме снимки с автоматично добавен надпис, отразяващ дата и час на заснемане. Информацията в надписите е различна, но положението им върху снимките е идентично.

Неактивен 7george

• Герой на БЕК
  • Activity:
    0.2%
« Отговор #23 -: Май 01, 2014, 04:52:46 pm »
На мене само не ми харесва да има надпис в средата или върху най-интересната част на снимката, другото е въпрос на личен избор. Това е нещо като да криеш или загрозяваш жената, да не би да я харесат други мъже...  ;)
== Лятото идва! ==

Неактивен el pistolero

• Публикации: 1484
  • Activity:
    0%
  • Пън Шуй и сумо инструктор по оригами каланетика
« Отговор #24 -: Май 01, 2014, 08:13:39 pm »
Или като художника, който е решил да се подпише на творбата си. Е вярно, че Да Винчи е подписал само една единствена своя творба, а Ван Гог повечко, но "авторските права" и "парсата" от техният труд са обрали и обират други хора столетия след кончината на творците.
Та и за подписите на художниците по картините е неточно да се каже, че са ги слагали за авторски права и комерсиални послеползи от всяко препродаване на творбата им, особено тези от преди няколко века- едва ли е било с мисъл да дирят авторски права за тях 2-3 века след кончината си.
Това с непрозрачен надпис през центъра на обекта и аз не го одобрявам- по хубаво изобщо да не се публикува, ако ще се скрива цвета, бодила или ареола към който уж е бил акцента на кадъра.  (y)

Неактивен exotica

• Група БЕК
  • Публикации: 1531
  • Activity:
    0%
  • Кактопат чепат
« Отговор #25 -: Май 02, 2014, 12:44:32 am »
Странно ми е че подобна тема се отваря чак сега, ако прави някому неприятно впечатление снимка с надпис/подпис, след като откакто има цифрови апарати и до ден днешен гледаме снимки с автоматично добавен надпис, отразяващ дата и час на заснемане. Информацията в надписите е различна, но положението им върху снимките е идентично.
Конспиративно мислене? (rofl)

Не, понатрупано раздразнение, както започнах темата, и откровено честно нехаресване на всичко нафлякано върху една (хубава или лоша) снимка, включително и дата/час от фотоапарата (което би трябвало като настройка да се маха веднага със закупуването на устройството от потребителя).

А, напоследък май останахме малцина, които не си (и няма да си) подписваме снимките…

Аз лично нямам нищо против някой някога някъде да използва за каквито и да е свои цели снимка на мое растение. И не държа някой да отъждествява растение, заснето от мен с мен самия или като моя собственост. Крадци и мародери ще има винаги, трябва ли да им слизаме на нивото?!
Поздрави, Андрей

Неактивен John Stalker

• Група БЕК
  • Публикации: 3297
  • Activity:
    0%
  • Пишман енциклопедист, списвач и събирач на кактуси
« Отговор #26 -: Май 02, 2014, 01:24:24 am »
Всъщност този въпрос с "подписите" в снимката е ситуитивен и определящ вътрешната ни нагласа...  Преди 2-3 години когато стартирах моя кактусБук, прилежно се подписвах на всяка снимка в долниот десен ъгъл с моята физиономия. Абсолютно нарцистична проява на характера от моя страна... след като го осъзнах, престанах.. и приех CC, за това се радвам да виждам споделени мои снимки в най-различни и чуждоезични сайтове. От тогава престанах да го правя и декларирах, че всички мои снимки могат да се използват под CC.. ;)
Ако трябва да направя ПП на субект който е изплющял като си е насрал снимката с подписа си в центъра и по средата и... бих  казал, че това на 97% е комплексиран индивид.
Не визирам всички от вас които описвате и слагате имената си в споделените снимки, а само тези дето ги прецакват по-средата.  (rofl) (y)

Ето как се подписвах и аз... :)

Неактивен SPINY

• Публикации: 977
  • Activity:
    0%
« Отговор #27 -: Май 02, 2014, 09:59:58 am »
Личен избор. Аз никога не съм си и помислял да подписвам снимките си и едва ли някога ще го направя. За мен снимките не са никаква ценност , която да си струва подобно действие. Аз дори не си гледам снимките от предишни години ..... Важно е настоящето , сегашното състояние на кактуса , а какъв е бил вчера - това е никому ненужна история.

Кактус БГ

« Отговор #27 -: Май 02, 2014, 09:59:58 am »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33