Да , Склери ние не сме задобрели дотолкова , че да си определяме сами семките от Пародий , но за мен темата никак не е лоша. Още повече , че когато имаш някакви съмнения относно видовата принадлежност на някое семе ( порция семена ) винаги можеш да ги снимаш и да поискаш мнение от някого - независимо дали е тук , да сравниш материала в интернет или мнение на специалист от странство.
Аз например съм хващал на 2 пъти чехите лекинко да подслъгват или да са объркали нещо , айде да не съм краен

... Веднъж купих семена на Мaihueniopsis ( Тunilla ) nigrispina , когато получих семките се оказа някакъв друг вид Maihueniopsis - сега имам бебоци от него. Айде - това са едри семки и за това макро не трябва , вторият случай е по фрапантен :
купувам семена на Neoevansia viperina от един 'друг' чех , навремето съм купувал от С. Брак семена от този вид и знам че са по едри , по нагънати.. с едно просто увеличение се видя че съм получил друго ( не че имаше и нужда от такова увеличение де ... така и не разбрах какво съм получил, защото нищо не поникна.
Калинче , за снимки на семена трябва приспособление за снимане от бинокуляр/микроскоп ..нещо с мноого голямо увеличение.
Макро и Супермакро режим не върши никаква работа. Можеш да правиш снимки на насекоми обаче ;-) Когато обаче доближиш много обективът до обекта до сантиметър - два, както казва Таня - правиш сянка и не можеш да ползваш светкавица. Говоря за обикновенните и полупрофесионални апарати , с каквито засега работим.