Много ми е терсене точно аз да давам съвети някому, но искам да Ви помоля теб, Преслава, Вас, Хора-Които-Ще-Прочетете-Това някога, не дръжте през топлите месеци кактусите си вкъщи на масата до компютъра, респ. лаптопа. Нито ще изгонят лошата енергия, нито ще станат по-красиви!
Преслава, ако и да нямаш тераска, или слънчево прозорче, дай му всичката светлина, която ти се намира. Поливай по-скоро рядко, отколкото често /хайде, например веднъж седмично/. От октомври до март, ако трънчето не е на прекалено топло, избягвай водата. Може веднъж на месец-два лекичко, но за Mammillaria и това е излишно /според мен/.
Иначе кактуса ти би трябвало да изглежда приблизително като този, който ще ти покажа, нищо че не съм еталон за правилно отглеждане на кактуси:

Този твоя няма да е лошо да смениш с нов, като не забравяш да смениш почвената смеска, слагайки повече камъчета, пясък, керемидки... и напролет го изкарай на слънчице - ще видиш колко добре ще се чувства и той, и ти, виждайки че расте правилно и не заприличва на лъскаво чушле

.
Ако не си се отказала от отглеждането на кактуси дотогава, ще видиш как започваш да се оглеждаш за втори, трети, десети

.
А твоя максимално засуши, ако корена му е здрав, може да очакваш изненада... положителна донякъде. Иначе моята диагноза е: "Преполиване и недостатъчна слънчева светлина".
"Над вода" може да си вкореняваш зюмбюли, ама за този не става.
Поздрави!!!