Автор Тема: Драми и сапунки :)  (Прочетена 13742 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Makc

• Потребител на Кактус БГ
  • Публикации: 252
  • Activity:
    0%
Re: Драми и сапунки :)
« Отговор #30 -: Юли 09, 2014, 04:35:59 pm »

Сблъсък между Матукана и парче лед :(

Неактивен asensy

• Група БЕК
  • Публикации: 1288
  • Activity:
    0%
« Отговор #31 -: Юли 09, 2014, 07:44:57 pm »
Не знам природата дали се занимава с геометрия, но вместо пораженията да бъдат от подветрената страна, то най-големите такива бяха от странни рикошети ледена топка-стъклопакет-уж пазеща страна. Имам няколко растения на кайма, изтръгнати мамили, изпочупени нови бодли. Някои поражения наистина ще се покажат след дни. Всичко наранено напудрих със сяра. Из между няколкото аптеки на близко разстояние до нас се сдобих с препарата и не го пестих. Едната хубавиня беше, че след като гледах безучастно и със свито сърце през прозореца какво става навън бях очаквал по-голям леш. Изтумбената фасада на сградата ли предпази в известна степен растенията, те ли издържаха на бомбардировката, не знам. Другото позитивно беше, че нямаше падащи саксии от петия етаж. Тъй като съм си шубелия и обичам да се презастраховам, то това не е било без нужда. Съчувствам на колегите за техните загуби.

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
« Отговор #32 -: Юли 09, 2014, 09:16:06 pm »
     Когато казаха и показаха по новините какви "батали" са падали в София под формата на градушка; когато приятели във фейсбук публикуваха снимки на какво са станали саксиите с растенията в тях /едно хомогенно консистирано.../, веднага мисълта ми замина при моите кактуси с надеждата да не им се случва това, което винаги е било страх № 1 за мен. А когато тази сутрин прочетох и тук какво сте преживели, гърлото ми се сви някак. Много неприятно, но никой не е застрахован при такива стихии, дори и с оранжерия.
     Може би всичко се свежда до въпрос на време оттук нататък с промените в климата. Днес удари вас, утре ще сме ние...
     А това с падането от високо съм го преживял веднъж, макар и под друга форма. Преди няколко години от мазилката от тавана на терасата, където гледах кактите се откърти парче метър на метър почти и логично падна в/у кактусите. От ударените места започнаха да излизат издънки, но повечето се възстановиха изцяло.
     Така че няма място за отказване. Знаете прекалено много за кактусите, за да ги гледате отстрани. Може би един "рестарт" със семеначета, лично отгледани, ще донесе след няколко години много по-голямо удоволствие, замествайки старите жертви и спомени. Дерзайте!
     Наистина жалко за труда и емоциите...! То не е до забава, но на първа страница на темата Макс е написал нещо хубаво отпреди, макар по друг повод, което ми хареса.

Неактивен exotica

• Група БЕК
  • Публикации: 1531
  • Activity:
    0%
  • Кактопат чепат
« Отговор #33 -: Юли 10, 2014, 12:35:46 am »
Мислех да пиша в нова тема "Трагедии". Но, като мине първата вълна на афект и емоции, обикновено разумът по малко се възвръща. Чиста сапунка си е и затова просто оживих темата! :D Да се откажа от хобито си?! Вече ми се е случвало и няма нищо интересно в това - не бих повторил. Вярвам, че всеки познава това чувство на безсилие, отчаяние и ярост, което в пределни моменти го кара да иска да захвърли всичко и да се изключи от действителността.

Днес след бач огледах как са нещата и не са толкова зле, колкото вчера присъщото ми черногледство отрази. Да, има някои директни загуби, има гадни кратери, откъснати мамили, разцепени ребра, избити млади бодли… Кофтито по-скоро е, че вече нямам резерви от саксии - повечето 7-ци са разплескани на маргаритки, но те поне не са дефицит - ще купя еднодневки и ще правя 2-в-1 (разцепена напъхана в здрава с досипване на бъркоч).
Гадното е, че Склеро- и Педио-тата се натъртиха и наквасиха и може да се случат лоши изненади, но - к'вот дал Бог. Не знам дали има някой, който да не е съгласен, че кактуси под открито небе най-трудно се гледат. :S Но, понеже съм кактопат и, защото съм чепат, продължавам по същия начин. А, и честно да си кажа, растения с белези и рани от битки за оцеляване харесвам много повече от полираната оранжерийна фетишизирана симетрия от образцови колекции и култови снимки. (devil)

Благодаря на всички искрено за съчувствието и окуражителните думи! (bear) Мило и приятно е! Благодаря! И да не го показвам често (или май изобщо), ви обичам и с вас съм щастлив сред свои! (bow) Наздраве, Дружина! (d)
Поздрави, Андрей

Неактивен kalinaalena

• Публикации: 1017
  • Activity:
    0%
« Отговор #34 -: Юли 10, 2014, 10:48:42 am »
А, и честно да си кажа, растения с белези и рани от битки за оцеляване харесвам много повече от полираната оранжерийна фетишизирана симетрия от образцови колекции и култови снимки. (devil)

(d)
(y), и аз така... (d)

Неактивен NIKI

• Публикации: 452
  • Activity:
    0%
« Отговор #35 -: Юли 12, 2014, 01:18:10 pm »
     Да не съм ви чул да се оплаквате  :D

Накрая винаги изгрява слънце

Сори за калпавите снимки. Майка ми ги е правила и по-добре, че не присъствах...
« Последна редакция: Юли 12, 2014, 02:17:29 pm от NIKI »

Неактивен Neli Maneva

• Публикации: 826
  • Activity:
    0%
  • бодливка
« Отговор #36 -: Юли 12, 2014, 02:39:57 pm »
кошмар  (devil)

Кактус БГ

« Отговор #36 -: Юли 12, 2014, 02:39:57 pm »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33